keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Meksikon lahja maailmalle: Guacamole

Pin ThisEmail This
Täältä tulee kastikkeiden kunkku! 

Syksy ja ensimmäinen periodi on tässä osoitteessa työtä täynnä, minkä vuoksi ruoanlaitonkin on usein oltava nopeampaa ja mutkattomampaa. Tällaisina päivinä arvostaa ruokia, joita ei tarvitse paistaa, haudutella tai kypsyttää uunissa kovin kauaa. Harmi vain, usein tällöin sapuskan makukin jää kovin arkiseksi.

Tähän tarpeeseen vastaa vihreän raikas guacamole, joka on niitä ruokia, jotka eivät petä koskaan. Se kruunaa kaiken mustapapuburritoista kvinoapihveihin ja hieman runsaampi annostelu voi pelastaa  sen mauttoman ja arkisenkin aterian. 

Perinteisesti guacamoleen on tapana laittaa myös raakaa sipulia, mutta tässä Maustemittakaavan versiossa olemme jättäneet sen pois, sillä tykästyimme tämän version makuun ja tasapainoon niin paljon, että emme palanneet enää alkuperäisen pariin. Loistavaa se on joka tapauksessa, sipulilla tai ilman. Kannattaa kokeilla molempia!

Ainiin, ja muista varautua sitten siihen, että tämä herkku hupenee nopeasti!


Guacamole à la Maustemittakaava

1 ½ - 2  suurta kypsää avokadoa
½ limen mehu (jos limetti on todella mehukas, vähempikin riittää)
1 keskivahva punainen chili
1 keskikokoinen punainen tomaatti
1 valkosipulinkynsi
(½ punasipuli)
Runsas kourallinen tuoretta korianteria
Rouhittua mustapippuria
Ripaus suolaa



1.  Hienonna chili sekä valkosipulit ja kuutioi tomaatti sekä puolikas avokado. 
2. Muussaa loput avokadoista haarukalla tasaiseksi tahnaksi pienessä kulhossa ja purista sekaan limetin mehu.
3. Yhdistä joukkoon pilkotut ainekset sekä runsaasti korianterisilppua, ja sekoita.
4. Rouhi lopuksi pari kierrosta mustapippuria myllystä ja pieni ripaus suolaa makuja terävöittämään. 
5. Tarkista maku, koristele korianterinoksalla ja tarjoile meksikolaisten ruokien kyytipoikana, tai vaikkapa vihannesten dippikastikkeena. Guacamole kannattaa laittaa jääkaappiin hetkeksi odottamaan muiden ruokien valmistumista, jotta se maistuu erityisen raikkaalta.
6. Slurp!

2 kommenttia:

  1. Omatekoinen guacamole peittoaa kyllä kaupan vastaavat joka tilanteessa. Oon itsekin tottunut tuota sipulia hivenen lisäämään mutta täytyypä jättää ensi kerralla pois. Maistuu varmasti ilmankin :)

    VastaaPoista
  2. Jep, toimii testatusti hyvin ilmankin, eli ei kannata pelkän sipulipuutteen takia sivuuttaa guacamolen valmistusta :) Sipuli toki tuo oman maunsa lisäksi myös vähän enemmän purutuntumaa, jos siitä tykkää.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...