torstai 2. heinäkuuta 2015

Luksusta aamuun - Mustaherukkainen kvinoapuuro

Pin ThisEmail This

Jos meistä pitkäripsisemmältä kysytään, aamiainen on päivän paras ateria. Siksi viikonloppuaamuisin, ja varsinkin kesäisin, siihen onkin kiva panostaa aavistuksen enemmän. Keittiössämme on syntynyt perinne, että yleensä viikonloppuaamiainen venyy pitkälle aamupäivään; ensiksi nukutaan pitkään ja kun vihdoin on lakanoiden välistä kömmitty, siirrytään kauhan varteen kokeilemaan uusia aamiaisreseptejä,  ilman kiirettä. Usein voisikin puhua jo kotoisasta brunssista, kun vihdoin syömään päästään, mutta hyväähän kannattaa odottaa, vai kuinka?

Tämä marjojen purppuraksi värjäämä kvinoapuuro on taas yksi herkullinen lisä meidän puuronystävien repertuaariin. Siinä yhdistyy sopiva makeus, mustaherukoiden vieno hapokkuus sekä pähkinäinen maku, ja se on puhtia ja vitamiineja pullollaan. Se syntyy yhtä helposti kuin perinteinen kaurapuuro, joten aamun lehteä ehtii rauhassa jo vilkuilla läpi puuron poristessa hiljaa itsekseen ilman pelkoa pohjaan palamisesta. Kun päivä saadaan näin maittavalla väriterapialla käyntiin, ei pienet sadekuurotkaan enää mieltä lannista. Täydellinen startti kesäiseen viikonloppuun siis!
  


Mustaherukkainen kvinoapuuro

1 1/4 dl kvinoaa (kuivana)
2 ½ dl kauramaitoa + tarvittaessa vettä kypsentämiseen
Ripaus vaniljaa myllystä tai vaniljasokeria
1 dl mustaherukoita + vähän lisää tarjoiluun (pakasteiset käyvät erittäin hyvin)
n. tl juoksevaa luomuhunajaa
Pähkinärouhetta (pekaanipähkinät toimivat loistavasti)
Ripaus suolaa


1. Aivan aluksi huuhtele kvinoa, jotta sen pieni kitkeryys häviää. Kannattaa käyttää tarpeeksi tiivissilmäistä siivilää, jotteivät kvinoat pääse karkuun :).
2. Mitta neste kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää suola sekä kvinoa, ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes rakenne on puuromaista. Voit myös halutessasi lisätä ripauksen vaniljasokeria puuron joukkoon pientä lisämakua tuomaan!
3. Ota puuro vetäytymään ja lisää joukkoon marjat. Litistä marjoja, jotta saat puuroon kauniin punertavan sävyn. Purista joukkoon tai annosten päälle hunajaa, ja ripottele lopuksi pinnalle pähkinärouhetta.
4. Tarjoile ja nauti tuoreen aamun lehden kera - Slups!

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä ihanan kesäiseltä! Kvinoan maku ei ole tosin oma suosikkini mutta tämä herkku onnistunee varmaan myös vaikka hirssistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti onnistuu, kerro ihmeessä sitten miltä maistui :) Ainakin yhtä pirteän purppuraista pitäisi tulla! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...