Ai siis mikä kaava?

Pin ThisEmail This

Maustemittakaava syntyi opiskelualamme johdattamana. Olemme kaksi maantieteen opiskelijaa, joilla päivät kuluvat usein näytön (tai karttapallon) ääressä, minkä vuoksi illalla käsillä tekeminen on erityisen tärkeää.

Maustemitta kuvaa haluamme tutustua makujen maailmaan ja erilaisiin ruokakulttuureihin, kun puolestaan mittakaava on yksi tärkeimmistä käsitteistä maantieteessä kuvaten sitä, kuinka välillä on kaiken eksoottisen kokeilun ohessa tärkeää hyödyntää pihan ja lähimetsän antimia. 

Ketkä mausteita täällä oikein mortteloivat?


Claudia, tomaatti-intoilija, jolle ei ole mitenkään poikkeuksellista pyöriä tuntikausia torilla osoittelemassa kaikkia mielestään söpöjä kasviksia. 

Tämä myös herkästi marjametsään jumittuva mustikkasuu odottaa aamiaista jo illalla ja haikailee oman keittiöpuutarhan sekä kaikenlaisen viljelyn ja kasvattamisen perään.

Elias, joka on tullut postausten lomassa tunnetuksi meistä muun muassa viiksekkäämpänä osapuolena, on suoranainen futishullu, joka pyöräyttää pipareistakin jalkapallokentän ja pelaajat maaleineen. 

Haaveilee entistä terävämmistä kokkiveitsistä ja saa fiilikset valkosipulin huumaavan tuoksun noustessa pannulta nenään.


Meillä ei ole fiksaantuneita rooleja keittiössä, mutta usein harteikkaampi osapuoli toimii ylimpänä maistajana ja maustajana sekä ensisijaisena kuvausvastaava, kun taas viehättävämpi osapuoli, joka on ehtymätön ruokaideoiden lähde, valitsee raaka-aineet viihtyen myös kaiken pienen ja kärsivällisyyttä vaativan näpertelyn parissa.

Ruokafilosofiamme:

Olemme siirtyneet ajan mittaan entistä enemmän kasvisruoan syöjiksi, mutta tuore kala on yhä suurta herkkuamme. Jo blogia perustaessamme kantavana tausta-ajatuksena meillä oli murtaa kasvisruokaan liittyviä ennakkoluuloja ja osoittaa, ettei vegesapuska vaadi tryffeliä ja huippukokkia maistuakseen herkulliselta.

Tulee kausia kun tietyt maut ja ruokakulttuurit vetävät puoleensa, joka myös näkyy täällä, mutta kantavana ajatuksena on hyödyntää sesongin antimia ja antaa raaka-aineiden puhua puolestaan.

Monella tapaa ruoasta ja ruoanalaitoista on tullut elämäntapa, joka edustaa meille monia arvoja. Terveellisyyttä, yhdessäoloa, kokeilua ja uuden oppimista, hävikin minimointia, eettisyyttä ja ruoan alkuperän tuntemista vain osan mainitaksemme.

Kuten alunperin lähtölaukauksessamme totesimme, tämän blogin yksi tarkoituksista on ehkäistä ja toimia vastalääkkeenä ei-mitään-hajua-mitä-söisi-tilanteille, kun luomisen tuska yllättää. Kohtaamme noita hetkiä arjessamme edelleen silloin tällöin, ja välillä kaupassa tulee seistyä pitkiä toveja pään lyödessä tyhjää.

Ja kuten voitte huomata, blogi muuttuu meidän mukana, mistä hyvänä indikaattorina ovat ruokakuvat. Tämä on jatkuva oppimisprosessi myös meille, ja toivottavasti siitä irtoaa iloa myös teille lukijoille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti