perjantai 1. tammikuuta 2016

Viileä mustaherukkashotti - viimeisen glögitilkan pelastus

Pin ThisEmail This
Hyvää alkanutta vuotta!

Taas vilahti pyhät hetkessä ohi ja pitäisi sisäistää kalenterin uusi numerosarja, joka ainakin vielä tuntuu kovin vieraalta. Laatikoiden rippeet ovat varmaan jo aikalailla hävinneet parempiin suihin, mutta jos kuitenkin sinunkin kaapissasi roikkuu yhä pullo glögiä joulun jäljiltä, tähän raikkaan mustaherukkaiseen tervetuliaismaljaan se sopii vielä pitkään joulun jälkeenkin.  


Rakastamme marjoja kaikissa muodoissaan. Voitte siis kuvitella innostuksemme kun taannoin joulun viettoon saapuessamme saimme heti eteisessä eteemme uuden marjaisan tuttavuuden, mustaherukkashotin! Ihanan viileä ja samalla mausteinen ohje paljastui utelujen jälkeen olevan peräisin HS:n juuri ilmestyneestä jouluisasta torstai-liitteestä. 

Kaapin sisältö ei kuitenkaan aivan ollut taipunut alkuperäisen ohjeen pyytämään vodkaan ja kun joulun myötä alkotkin olivat jo sulkeneet, oli pieniä muutoksia ollut tarpeen tehdä matkan varrella. Kaapista oli kuitenkin sattunut löytymään vajaa pullo glögiä, ja vielä hyvin vahvaa sellaista, joka kävi paremmin kuin hyvin vodkan tilalle. Itse asiassa glögi saattaa olla jopa parempi vaihtoehto, jos mausteisuus on mieleen. Tätä välipäivinä uudestaan kokeillessamme vähensimme myös sokerin määrää, koska glögissä ja omenamehussahan on sitä jo itsessään. Mustaherukat ja mausteet sopivat kuitenkin niin mainiosti yhteen, että niiden pohjalta syntyisi takuulla myös herkullinen smoothie, vaikka glögiä ei kaapissa enää olisikaan.


Yhtä kaikki, tällä kelpaa toivottaa niin uusi vuosi kuin myös ovesta ilmestyvät vieraat tervetulleeksi!


Viileä mustaherukkashotti

 2 dl jäisiä tai kohmeisia mustaherukoita
 3 rkl limen mehua
 ½ tl kanelia
 ½ tl jauhettua kardemummaa
 1 dl omenamehua
 ½ dl vahvaa glögiä (terästettynä tai ilman)
 (Ruokosokeria tarpeen mukaan)

Pinnalle raastettua tummaa suklaata ja/tai mustaherukoita1. Mittaa ainekset sokeria ja suklaata lukuunottamatta tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria tai muuta makeutusta.
2. Annostele juoma maljoihin ja raasta lopuksi pinnalle tummaa suklaata. Tarjoile heti tai aseta kylmään odottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...