perjantai 10. kesäkuuta 2016

Alkupala kesän juhliin: Maalaisleipää vaahdotetulla fetalla ja nektariinilla

Pin ThisEmail This
Kesäiset juhlat edessä ja jotain pitäisi keksiä tarjolle? Eipä hätää! Tästä alkaa kolmiosainen sarjamme juhlavista tarjottavista, jotka syntyvät kohtuullisella vaivalla suuremmallekin porukalle. Ensimmäisenä vuorossa on alkupalana portista sisään astuville vieraille maalaisleipäviipale vaahdotetulla fetalla ja nektariinilla.Huh, vähän se jännitti. Noin kolmellekymmenelle ihmiselle piti meidän viime lauantaina valmistaa tarjoilut perhepiirin yo-juhliin. Oli alkupalaa, varsinaista pääruokaa ja salaattia; juhlakakku ja Fiskarsin ruukin herkulliset korvapuustit sentään tulivat valmiina. Tätä ennen olimme hädin tuskin viidelle hengelle valmistaneet maksimissaan aterioita, joten määriä sai skaalata oikein kunnolla. Kommelluksiltakaan ei vältytty, kun juhlapaikalle päästyämme tajusimme unohtaneemme ottaa kaikki kattilat mukaan. Mitäköhän me taas oikein ajateltiin, paistinpannullako meinattiin keittoa valmistaa? Ei siis muuta kuin vauhdilla takaisin hakemaan. Onneksi siitäkin selvittiin.

Kun kaikki oli vihdoin pöydässä, saatoimme vaivihkaa alkaa kuuntelemaan reaktioita pöydän antimista, ja suureksi helpotukseksi, kovasti tuntuivat vieraat kehuvan (tosin kuka nyt kehtaa alkaa haukkumaankaan, joten ei tainnut olla vierailla paljon vaihtoehtoja!)


Alkupaloihin inspiraation nappasimme muutaman viikon takaisesta Helsingin Sanomien ohjeesta, jossa fetaa ja tuorejuustoa oli vaahdotettu kuohkeaksi tahnaksi uunissa paahdettujen maalaisleipäviipaleiden päälle. Suolaisen tahnan vastapainoksi kaipasimme kuitenkin vielä jotain makeaa, ja mikäs sen parempi vaihtoehto kuin nyt sesongissa olevat kauan kaivatut nektariinit. Näitä on odotettu! Päälle vielä tilkka balsamicosiirappia yhdessä rucolanlehden kera ja siinä se. Näyttävä, mutta varsin helppo ja ennen kaikkea erittäin herkullinen!


Maalaisleipää vaahdotetulla fetalla ja nektaariinilla

Alkupalaksi noin 20 hengelle

150g fetajuustoa
100g maustamatonta tuorejuustoa

Tummaa maalaisleipää
Oliiviöljyä

4-5 suurta kypsää nektariinia viipaloituna
1 ruukku rucolaa
Balsamicosiirappia1. Valmista aluksi fetatahna. Murusta fetajuusto tehosekoittimeen ja aja hienoksi muruksi. Lisää sitten joukkoon vielä tuorejuusto ja aja sileäksi vaahtomaiseksi tahnaksi. 
2. Viipaloi maalaisleipä noin 1 cm paksuisiksi viipaileiksi. Halkaise viipaleet tarvittaessa kahtia poikittaissuunnassa.
3. Paahda leipäviipaleet uunissa tai leivänpaahtimessa kullanruskeiksi ja pinnalta rapeiksi. Sillä välin huuhtele rucolanlehdet, ja pyörittele ne kulhossa tilkassa oliiviöljyä, jotta niiden pinta saa pientä kiiltoa. 
4. Kokoa leipäset: Sivele viipaleet oliiviöljyllä ja levitä päälle kerros fetatahnaa. Asettele päälle muutama rucolanlehti ja nektariinisiivu, ja viimeistele koko komeus balsamicosiirapilla.
5. Asettele alkupalat tarjottimelle napsittavaksi ja varaudu tekemään lisää :)

Vinkki: Tahnan voi valmistaa jo etukäteen edellisenä päivänä, jos haluat vähentää tarjoilupäivän taakkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...