tiistai 11. marraskuuta 2014

Granaattiomena-vuohenjuustosalaatti

Pin ThisEmail This
Pyhäinpäivä kului meillä kuten nykyään juhlapyhät tai vapaat yleensä - kokkauksen merkeissä siis. Keittiössä hurahtikin monta tuntia ja siellä hääräily tuotti pöytäliinan mitalta erinäisiä herkullisia tuloksia kalasta kasviksiin. Tämä oivallinen salaatti peittosi kuitenkin väriloistollaan kaikki muut eikä maussakaan ollut moittimista. Samalla tuli taas todistettua kuinka hyvin saksanpähkinät ja granaattiomenat toimivatkaan salaateissa.  Pisteenä iin päälle oli vuohenjuusto, joka astetta fiinimpänä herkkuna puki salaatin juhlakuntoon ja maistui taas kerran syntisen hyvältä.

Eikä sovi unohtaa jo legendaariseksi keittössämme muodostunutta vuonankaalia, jota blogimme kauniimpi osapuoli viime jouluna lähtikin sitten etsimään neljästä marketista, ettei joulusalaatti olisi mennyt "totaallisen pilalle". Onneksi sitä lopulta löytyi aatonaattoiltana ABC:n kasvislaarista (!) - älkää vain kysykö hintaa. Yhtä kaikki, kannattaa sitä vuonankaalia tähänkin salaattiin metsästää, vaikka sitten vähän kauempaakin. :)


Vuohenjuusto-granaattiomenasalaatti

100g vuonankaalia
1 ruukku Jäävuorisalaattia
Kourallinen kirsikka- tai luumutomaatteja (mitä punaisempia sitä parempi)
Pieni tertullinen tummia viinirypäleitä
1 kypsä päärynä
Kourallinen saksanpähkinöitä
75g Vuohenjuustoa
Puolikkaan granaattiomenan siemenet
Erilaisia siemeniä, kuten kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä 

Vinegretti

Tilkka oliiviöljyä
Vajaa korkillinen omenaviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
Rouhittua mustapippuria
Pieni ripaus suolaa


1. Valmista ensiksi vinegretti sekoittamalla sen ainekset yhteen pienessä astiassa.
2. Puolita kirsikkatomaatit sekä viinirypäleet ja pilko päärynä pieneksi paloiksi. Kaiva myös granaattiomenasta siemenet ja murenna saksanpähkinöitä hieman pienemmiksi paloiksi. Halutessasi voit lisäksi paahtaa siemenet kevyesti pannulla. 
3. Kasaa salaatti laittamalla vihersalaatit alimmaiseksi ja ripottele pilkotut vihannekset, pähkinät ja siemenet tasaisesti joka puolelle. Lopuksi murenna pinnalle vuohenjuusto ja valuta sekaan vinegretti.

2 kommenttia:

  1. Loistavaa. Näillä määrillä riitti kahdelle koko ateriaksi, kun oli kaksi pientä valkosipulipatonkia lisäksi. Vinaigrettea emme tehneet, vaan toinen söi ilman kastiketta ("näin sopivan makeaa"), toinen lorautti valkoista balsamicoa.

    VastaaPoista
  2. Huippua! Näinhän se on - kun pohjana ovat raikkaat kasvikset, ei salaatti kastiketta välttämättä edes kaipaa. Ollaan tämä kyseisen salaatin kohdalla itsekin testattu, ja hyvältä maistuu sekä vinegretin kanssa että sellaisenaankin. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...