sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Seesamiperunat

Pin ThisEmail This
Lisukekaveria metsästämässä? Kokeilehan tätä! Tämä mausteinen ja vähän aasialaisvivahteinen pottusatsi toimii varsin oivallisesti grilliruokien kanssa, ja on tervetullut myös tapaspöytään. Ohje on muokkailtu versio aluperin Glorian Ruoka & Viini lehdessä ilmestyneestä reseptistä. Seesaminsiemenet voi myös kevyesti paahtaa, muttei välttämättä vaivan arvoista, sillä siemenet ovat herkullisia jo sellaisinaan. 




Seesamiperunat

n. 15-20 kpl pieniä (mieluiten uusia) perunoita
2 valkosipulinkynttä puristettuna
1 rkl rypsiöljyä
1½ rkl seesamöljyä
½ rkl hunajaa
Vastarouhittua mustapippuria
1/3 tl suolaa

n. 1½ rkl seesaminsiemeniä
+ Tuoretta korianteria tarjoiluun


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Valmista marinadi sekoittamalla kulhossa yhteen puristetut valkosiput, öljyt ja mausteet. 
3. Pese uudet perunat huolellisesti, pyörittele ne marinadikulhossa ja lado ne uunipellille. Valuta lopuksi ylijäänyt marinadi perunoiden päälle, ja paista uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmenneet ja saaneet pintaan ruskeaa väriä. Pyörittele perunoita välillä, jotta pinta ruskistuu tasaisesti.
4. Kaadat kypsät perunat kulhoon ja pyörittele niitä seesaminsiemenissä. 
5. Anna vielä hetki jäähtyä, ja koristele korianterin oksilla ja tarjoile esimerkiksi kalan lisukkeena tai sellaisenaan herkullisena pikku tapaksena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...