maanantai 15. syyskuuta 2014

Kasvispyttipannu ja kylmä avokado-hernekastike

Pin ThisEmail This
Tällä kertaa kauhasta kajahtaa jotain vähän perinteisempää, mutta sentään pienellä twistillä. Samalla hävikkiviikko jatkuu meidän keittiössä poikkeavasti vielä uuden viikon puolelle tämän reseptin verran. 

Ylijääneet keitetyt perunat osaavat toisinaan olla kinkkisiä tapauksia. Kun perunasalaatti on jo edellisellä ja sitä edellisellä viikolla kokeiltu ja perunaröstitkään ei houkuta, alkaa ideat monesti olla vähissä. Tässä siis yksi värikäs vaihtoehto kattilassa käyneiden pottujen käyttöön.

Twistin asemaa ajaa ruoassa kylmän raikas avokado-hernekastike joka syntyy hetkessä ja toimii niin pyttipannun kaverina kuin myös vaikkapa dippikastikkeena. Kananmunan paistaminen ei toki ole välttämätöntä, mutta se tuo kuitenkin pyttipannuun maun lisäksi proteiineja, joita ei vielä kovin paljon pelkistä kasviksista tässä tapauksessa kerry. Hauskan pyöreän muodon kananmunille saat paistamalla ne lettupannussa, vaikka jo pelkästään ruoan värikimara saa hymyn huulille. :)



Kasvispyttipannu

Keitettyjä uusia perunoita
1 sipulinippu varsineen
4 valkosipulinkynttä
2 paprikaa, mieluiten eriväriset
1 porkkana
Rasia (n. 200g) tuoreita pieniä herkkusieniä
1 chili
1 munakoiso
½ kesäkurpitsa
Kourallinen cashewpähkinöitä
+ 1 paistettu luomukananmuna per syöjä

Maustamiseen
Oliiviöljyä (+ halutessa pikku nokare voita paistamiseen) 
n. 2 rkl soijakastiketta
n. 2 rkl sitruunamehua
reilusti rouhittua mustapippuria
2 rkl oreganoa
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
Runsaasti tuoretta basilikaa

Kylmä avokado-hernekastike

n. ½ pussia pakasteherneitä
½ pieni avokado
1-2 valkosipulinkynttä
n. 2 tl sitruunamehua
(+ 1 pieni hienonnettu chili jos haluaa pientä potkua)
Maustamatonta jogurttia halutun koostumuksen mukaan
Kourallinen silputtua tuoretta basilikaa
Rouhittua mustapippuria
Ripaus suolaa



1. Pilko vihannekset pienehköiksi suupaloiksi ja sekoita kulhossa. Lisää halutessasi jo tässä vaiheessa sekaan osa soijakastiketta, öljyä, sitruunamehua ja pippuria vihanneksia mehevöittämään.
2. Paista kasvikset kuumalla pannulla oliiviöljy-voiseoksessa kahdessa erässä jotta pannu ei kylmene liikaa, ja mausta hyvin. Ruoka on valmis kun vihannekset ovat pehmenneet ja saaneet väriä.

3. Valmista kasvisten paistuessa kylmä kastike. Yhdistä pienessä kulhossa avokadonpuolikas, herneet sekä valkosipulinkynnet ja soseuta tasaiseksi haarukalla. Lisää joukkoon sitruunamehu, halutessasi chili ja valuta jogurttia kunnes kastikkeen koostumus on sopivaa. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla ja lisää yrttisilppu. 

4. Ripottele paistettujen kasvisten pinnalle reilusti tuoretta basilikaa ja tarjoile kylmän hernekastikkeen kera. Viimeistele annokset paistetulla kanamunalla.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...