perjantai 11. joulukuuta 2015

Kaakaotikut - Joulun mukiinmenevin lahja

Pin ThisEmail This
Parhaat joululahjat ovat saajansa näköisiä ja niistä välittyy antajansa lämmin ajatus - aivan kuten näistä suussasulavista kaakaotikuista.


Ensin on kuitenkin kerrottava pieni tarina. 

Toinen meistä on lapsuudesta lähtien ollut suuri kaakaon ystävä. Tuohon ystävyyteen tuli jokin aika sitten kuitenkin särö, kun kaikkien näiden vuosien jälkeen silmät osuivat viimein kaakaojauhepakkauksen tuoteselosteeseen, josta paljastui, että varsinaisia kaakaopapuja siinä onkin vain 20 % kaiken lopun ollessa puhdasta sokeria! Tästä järkyttyneenä, kaakaon ystävämme päätti lopettaa kyseisen jauheen ostamisen kokonaan, vaikka viimeiset 15 vuotta sitä oli kulunut purkki toisensa jälkeen.

Aikansa kaakaon puuttessa kärvisteltyään tuo kaakaon ystävämme alkoi kokeilemaan 100 % kaakaopapuja sisältävään jauheeseen tehtyjä juomia, sekä muita vaihtoehtoja, mutta mikään ei niistä aivan yltänyt "uudeksi kaakaoksi". Kunnes tuli joulu, ja yksi paketti muutti kaiken. Lahjakääröistä paljastuneet kaakaotikut päihittivät mennen tullen kaikki tähänastiset mukilliset. Tuon jouluaaton jälkeen ei kaakaon ystävämme ole enää tarvinnut kärsiä herkullisen kaakaon puutteesta, sillä "uusi paras kaakao" oli vihdoin löytynyt! Nojoo, eiväthän nämäkään nyt sokerittomia ole, ajatteli kaakaon ystävämme, mutta sitäkin parempia ja ennen kaikkea rakkaudella tehtyjä. Hörps!

Sen pituinen se :)Tummasta suklaasta valmistuvat kaakotikut ovat todellakin upea luksus arkeen. Pitkän päivän jälkeen mikään ei rentouta niin kuin tikusta valmistettu herkkukaakao. Tällä reseptillä valmistuviin tikkuihin antaa makunsa Fazerin legendaarinen Pätkis, joka vuodesta toiseen maistuu yhtä hyvältä. Tikkuja voi kuitenkin muokkailla omien tai joululahjan saajan suklaamieltymysten mukaan. Lisätwistiä kaakaoon tuovat myös esimerkiksi chili ja raastettu appelsiinin kuori. Suklaista joulunodotusta kaikille! *<:)


Kaakaotikut
reilu 10 kpl

200 g tummaa suklaata
0,6 dl tummaa 100% kaakaojauhetta 
1 dl kondensoitua maitoa (makeutettua)
½ dl kuohukermaa

n. 75g pätkistä (mini bitesit on käteviä)

Muita tarpeita:
Puisia tikkuja (esim. "kahvinsekoitustikkuja", grillitikkuja tai jäätelötikkuja)
Pieniä vaahtokarkkeja (3 per tikku)
Leipävuoka tai muu syvä, mutta pieni astia
Leivinpaperia (kelmukin käy, mutta suklaan pintaan voi silloin tulla ryppykuviointia)

Kivaa twistiä saa aikaan esim. chilijauheella, appelsiininkuorella, vaniljalla, eri suklaalaaduilla...1. Taita suklaa paloiksi ja sulata se vesihauteessa yhdessä pätkisten kanssa matalalla lämmöllä. Muista olla tarkkana, ettei suklaa pääse kiehumaan ja ettei joukkoon pääse tippaakaan vettä, tai suklaan rakenne muuttuu rakeiseksi eikä sula.

2. Ota sulanut suklaa sivuun, ja kaada sekoittaen joukkoon kondensoitu maito ja kuohukerma. Lisää lopuksi kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Jos haluat lisätä joukkoon myös muita mausteita, kuten vaikkapa chiliä, vaniljaa tai appelsiininkuorta, lisää nekin tässä vaiheessa.

3. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja kaada kaakaomassa astiaan. Levitä pinta tasaiseksi esimerkiksi nuolijan avulla, ja laita jääkaappiin jähmettymään, mieluiten yön yli. 

4. Kun kaakaomassa on jähmettynyt, ota "kaakaopalikka" pois vuoasta, ja leikkaa lämmitetyllä keittöveitsellä mieluisen kokoisiin kuutioihin. Painele sitten jokaiseen palan keskelle puinen tikku noin puoliväliin asti. Voit halutessasi pujotta muutaman pienen vaahtokarkin tikun varteen.

5. Kääri tikut sellofaaniin, ja herkullinen yllätys on valmis! Valmiit tikut kannattaa säilyttää odottamassa jääkaapissa ja kaakaohimon iskiessä sulattaa pieneen kupilliseen lämmintä maitoa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...