torstai 25. syyskuuta 2014

Syksyinen omena-puolukkapuuro

Pin ThisEmail This
Puuro. Aamiasella, välipalalla, iltapalalla, toisinaan myös yöpalalla  onpa joku jopa sanonut syövänsä puuroa päivälliseksikin. Se sopii kellonajasta rippumatta. Jos ruoka voisi olla luotettu ystävä puuro olisi varmasti yksi sellainen. Ei liene montaa ihmistä, jonka kaapista ei ainakin jonkinnäköisiä ja -ikäisiä hiutaleita löytyisi. Ne säilyvät siellä iät ja ajat, mutta ovat kuitenkin aina heti valmiina kuin partiolaiset konsanaan. Unohtamatta tietenkään edullisuutta, terveellisyyttä ja kotimaisuutta  puuro on siis ravitsevaa lähiruokaa parhaimmillaan.

Tämän puuro-oodin jälkeen onkin luontevaa siirtyä tämänkertaiseen ohjeeseen, syksyiseen omena-puolukkapuuroon. Meidänkin keittiössä alkaa toisinaan joka-aamuinen kaurapuuro maistua... no, aavistuksen tylsältä. Tällöin on aika siirtyä varsinaisten herkkupuurojen pariin.  Puuroa voi varioida mitä erilaisimmilla tavoilla, mutta tässä kuitenkin yksi luottoversioistamme, joka on erinomaiseksi todettu yhä uudestaan ja uudestaan, eikä vain meidän mielestämme!

Omena-puolukkapuuro kannattaa laittaa illalla porisemaan jolloin siitä saa samalla vähällä vaivalla sekä ilta- että aamupalan. Reseptissä olemme käyttäneet omenoita tasoittamaan puolukoiden hapokasta makua ja mikäli haluat puuroon pehmeämpää makua, kannattaa siihen sen jo hieman jäähdyttyä lisätä pieni loraus maustamatonta jogurttia. Ja nyrkkisääntöhän oli: mitä enemmän puolukoita sen parempaa! Eipä siis muuta kuin kohti puuroherkuttelua. :)Omena-Puolukkapuuro

200g kotimaisia puolukoita
4 dl laadukkaita hiutaleita tai rouhetta (esim. 2dl kauraa ja 2dl ruista)
12-13 dl vettä
3/4 dl sokeria
ripaus suolaa
1 iso omena
(1-2 rkl jogurttia)


1. Laita puolukat kiehuvaan veteen ja anna niiden pehmetä noin 10 min. Murskaa niiden rakenne kauhalla kattilan reunoja vasten, jotta marjojen mehu irtoaa. Lisää tässä vaiheessa veteen myös sokeri ja suola.
2. Mittaa hiutaleet kattilaan ja vähennä lämpöä. Raasta joukkoon omena ja anna puuron hiljakseen porista noin 30-45 minuuttia hiutaleista riippuen.
3. Ota kattila pois liedeltä ja anna puuron vetäytyä jonkin aikaa. Kun puuro on jo jäähtyneempää, lisää halutessasi joukkoon vielä vähän jogurttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...