sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Raikkautta pääruoan oheen - Fenkoli-appelsiinisalaatti

Pin ThisEmail This

Kesän lähestyessä ruoatkin raikastuvat - tai no, ainakin osa niistä. Rauhallisen lauantain kunniaksi oli mahdollisuus taas paneutua vähän perusteellisemmin ruoanlaittoon ja valmistaa yhtä kasviruokien klassikkoa, Parmigiana di Melanzanea. Mihin varmasti moni kasvisruoan ystävä voi yhtyä, on tuo uuniherkku juustoineen ja paistuneine munakoisoineen varsin taivaallista. Samalla se on kuitenkin myös hyvin täyteläistä, ja kaipaa rinnalleen kepeää kaveria. Siksi oheen sopii korostuneen raikas ja juustoista makua taittava salaatti. 

Fenkoli ei tähän mennessä ole jostain syystä löytänyt tietään kovin usein keittiöömme, mutta onneksi se teki nyt läpimurron. Yhdessä appelsiinin ja punasipulin kanssa fenkoli toi juuri kaivantunlaista kirpeyttä lautaselle tasapainottaen tuota pääruokaa, vinegretin vielä korostaessa vaikutusta. Maun lisäksi salaatti loi kontrastia myös suutuntumarintamalla rapeudellaan verrattuna munakoisovuoan pehmeään koostumukseen. Varsinaista tasapainoilua tämä ruoanlaitto siis. 


Vaikka tässä olemmekin nyt korostuneesti höpöttäneet salaatin sopivuudesta edellä mainitun munakoisovuoan kera, sopii se yleisemminkin pääruokien oheen, jotka ovat pienen raikastusruiskeen tarpeessa, tai miksei vaikkapa brunssipöydän antimeksi. Eikä se toki pahaa sellaisenaankaan ole. :)


PS. Jälkeenpäin tuli vielä mieleen, että tähänhän sopisi muuten aivan loistavasti vielä kourallinen granaattiomenansiemeniä, sekä väriä että kipakkaa makua tuomaan. Nehän pirskahtelevat suussakin niin hauskasti! :)


Fenkoli-Appelsiinisalaatti

1 fenkoli
1 ½ - 2 appelsiinia
1 pieni punasipuli
Kourallinen tuoretta basilikaa

Vinegretti

2 tl oliiviöljyä
1 ½ tl omena/valkoviinietikkaa
Hyppysellinen suolaa ja mustapippuria 


1. Suikaloi punasipuli hyvin ohuiksi suikaleiksi, laita se sitten astiaan ja täytä astia vedellä, jotta sipulin kitkeryys häviää. Anna seistä 15 min ja valuta vesi sitten pois. 
2. Leikkaa fenkolista varret pois, mutta säästä ne. Halkaise fenkoli kahteen osaan ja suikaloi osat sitten hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi appelsiini, ja pilko viipaleet halutessasi vielä pienemmiksi. Yhdistä nyt fenkoli, appelsiini ja punasipuli ja silppua päälle vielä tuoretta basilikaa.
3. Valmista vinegretti sekoittamalla ainekset yhteen ja kaada salaatin päälle. Koristele salaatti lopuksi halutessasi fenkolin varsien tillimäisillä "lehdillä".

2 kommenttia:

  1. Ihqut bloggarikollegat! Olipa kiva tavata tänään Taste of Helsinki-ennakkomaistelussa. Ja mitä reseptejä täältä löytyykään...; ) Oletteko Facebookissa vai miten saisin teidän uusimmat reseptipäivitykset? Herkullista kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan huippua tavata Taste of Helsinki-tilaisuudessa - ei ihan joka päivä pääse näkemään inspiraation lähteitä ihan elävässä elämässä! ;) Facebook-sivun perustaminen on tällä hetkellä meillä vielä vaiheessa, mutta mikäli Bloglovinia käytät, niin sieltä ainakin löytää uusimmat ohjeemme kätevästi. Ja makujen täytteistä kevättä sinullekin! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...