tiistai 21. huhtikuuta 2015

Taste of Helsinki 2015: varaslähtö kesän kattaukseen

Pin ThisEmail This

Saimme kutsun Elektroluxilta viime viikolla järjestettyyn Taste of Helsingin avajaistapahtumaan Kalasataman showroomille, jossa esiteltiin tänä vuonna mukana olevat ravintolat. Kiitos vielä siitä! Harvoin sitä saa maistella gourmet-ruokaa samppanjalasi kourassa kello yhdeksältä aamulla! No, kerta se on ensimmäinenkin (puhumattakaan siitä, että harvoin sitä opiskelijoina saa maistella tuon kaltaisia annoksia ylipäänsä).

Paikalla oli muun muassa tämänvuotisen Bocuse d'Or -kokkimestarikilpailun Suomen edustaja, keittiömestari Matti Jämsen, joka tarjoili kilpailuannoksensa katajanmarjalla maustettua kanankoipea. Tämän lisäksi saimme maistaa ravintoloiden Sinnen ja Ragun annoksia sekä pääsimme lopulta vielä itsekin kauhan varteen Chef's Secrets -työpajassa, joka on kiinnostava uutuus tämän vuoden Taste of Helsingissä.

Barry, tapahtuman isäntä, pitämässä avauspuhetta. Huomaa etualalla sumeana piileksivät Maustemittakaavan olkapäät :)

Jos ollaan ihan rehellisiä, ennen tapahtumaa taisi kyllä meitä vähän jännittää osallistua keittiötyöpajaan - mitä jos siellä vaikka oletetaan osaavan kaikki mahdollinen jo etukäteen. Onneksi kuitenkin tartuimme härkää sarvista ja ilmoittauduimme. Nimittäin todella hauska kokemus se oli! Niin, ja ne mahtavat välineet! Blenderistä löytyi nappeja ja ohjelmia joka lähtöön, eikä se pitänyt edes ääntä (toisin kuin meidän laitteemme, jota käyttäessä saa melkein varata kuulosuojaimet mukaan)! Veitsellä taas olisi leikkanut kurkkua vaikka koko loppupäivän ihan vain siksi, koska se oli niin ihanan terävä. Eikä siinä vielä kaikki, vaan suurin osa aineksista oli kauniisti kupissa odottamassa leikkuulaudan vieressä raastettuna ja mitattuna kuin kokkiohjelmassa konsanaan. Olisipa se näin joskus kotonakin. :) 

Tuntuu siltä, että tästä jäi nyt jotain olennaista mainitsematta - tosiaan - se itse annos jonka valmistimme oli kesäisen raikas kurkku-omenakeitto kylmän jokirapusalaatin kera, herkullista, muttei ehkä sittenkään mitään aivan yliluonnollisen vaikeaa, kuten olimme hetkittäin ehkä pelänneet. Jos siis satutte kesällä Taste of Helsingissä vierailemaan, voimme lämpimästi suosittella tätä kokkailukokeilua ammattikokin kanssa. Ja kunhan kesään päästään, taitaa ainakin sovellettu versio reseptistä löytyä täältäkin.

Kaiken muun hyvän lisäksi, oli tämä meidän ensimmäinen tapahtuma, jossa pääsimme tutustumaan muihin bloggaajiin. JEE! Olemme vielä sen verran vähän aikaa vasta pitäneet Maustemittakaavaa, että kohdallemme ei ole sattunut liiemmin tilaisuuksia päästä tutustumaan "kollegoihin". Siksi oli nyt mahtavaa tavata uusia ihmisiä ja nähdä ketä tekstien, kuvien ja reseptien takana oikeasti onkaan. Paikalla ehdittiin vaihtaa sananen ainakin epätrendikkään ruokablogin M:n, Beach House Kitchenin Heli-Hannelen ja Mama Gastron kanssa, jotka olivat kaikki mahtavia tyyppejä! Toivottavasti tavataan joskus uudestaan! :) 


Tässä kuvasatoa päivän maisteluannoksista:

Sinnen alkuruoka Hagesundin silli perunamoussen ja ruskistetun voin kera toi kielelle kesän raikkaita makuja.

Pääruokana oli Matti Jämsenin Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää.

Jälkiruoaksi tarjoiltu fenkoli-lakritsi -herkku sitruunajäätelöllä oli Ragun käsialaa.

Vielä lopuksi tämän vuotinen Taste of Helsingin ravintolakaarti:

Helsinkiläiset

Bröd
Emo
Hoshito
Matti Jämsen
Pastor
Ragu
Sinne


Muualta tulevat

Bertha (Tampere)
Kaskis (Turku)
Smakby (Ahvenanmaa)


Kiitos vielä kuvista tapahtuman viralliselle räpsijälle! 

PS. Tapahtuman varsinaiset liput tulevat tänään myyntiin! Lisää infoa löytyy Taste of Helsingin kotisivuilta.


Taste of Helsinki 11-14.6.2015 @ Kansalaistorin puisto, Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...