perjantai 22. tammikuuta 2016

Nautinnollinen aamiaskulho avokadosta ja mansikasta

Pin ThisEmail This
Kolmellakin raaka-aineella saa aikaa huikean viikonloppuaamiaisen! Lauantaiaamun aluksi heitimme blenderiin jäisiä mansikoita, avokadoa sekä banaania ja annoimme laitteen hoitaa loput. Sen kätköistä paljastui pian niin herkullinen kulho, että lautasten tyhjennyttyä surisi blenderi saman tien uutta satsia. 


Vihdoin avokadosesonki on taas ovella! Verkkopussien kulutus alkaa ainakin meillä olla taas sitä luokkaa, että tunnumme raahaavan niitä aina kotiin ja silti usein ihmettelemme mihin ne kaikki nyt taas katosivat. No, pari menee tietysti leivän päälle ja toiset pari salaattiin. Kun sitten vielä ottaa muutaman ihan sellaisenaan välipalaksi tai valmistaa illan salaisen suklaa-avokadoherkun, niin eipä tuo tyhjä verkkopussi enää olekaan kovin suuri ihme. 

Tämä kulhollinen on uusin tulokas noista avokadonieluista. Jäiset mansikat suoraan pakastimesta tuovat avokadon ohella rakenteeseen miellyttävää kuohkeutta ja samettisuutta sekä tietysti virkistivää viileyttä. Tähän hyvän mielen herkkuun ei lisättyä sokeria tarvita laisinkaan, sillä makeuden määrää voi räätälöidä sopivaksi banaania pilkkomalla. Ei siis yhtään hullumpi tapa aloittaa päivä!

PS. Suoraan blederistä nauttiminen sallittu! :)


Avokado-mansikkakulho

1 iso tai 1 ½ pientä avokadoa (mieluiten hyvin kypsä)
n. 1½ dl kotimaisia pakastemansikoita jäisenä
1 pieni banaani 

Pinnalle:
esim. pähkinöitä, kookoshiutaleita ja tuoreita mansikoita1. Kuori avokado ja surauta kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa. Mikäli sinulla on tuoreita mansikoita, käytä jäistä banaania saadaksesi haluttu kermainen ja viileä koostumus kulhoon.
2. Tarjoile välittömästi esimerkiksi pähkinöiden ja kookoslastujen sekä yli jääneiden mansikoiden kera. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...