maanantai 1. helmikuuta 2016

Popsittavat lehtikaali-linssipyörykät cheddarilla

Pin ThisEmail This
Helppo arkiruoka, ja erittäin toivottu herkkupala illanistujaisiin. Lehtikaali-linssipyörykät sopivat moneen ja ovat täynnä makua, joten niitä tuleekin helposti popsittua kokonainen kipollinen yhdeltä istumalta. Koukuttavan maun salaisuus on cheddar-juusto, jota ryhdittää sopivasti lehtikaali, pyörykkätaikinan virkistävä uutuus.


Mahtaakohan muillekin käydä näin, sillä meillä ainakin keittiöslangiin tarttuu välillä varsin erikoisia nimiä ruoille.

Kuvaava esimerkki tästä lienee LED-pyörykät. Kyllä, luitte oikein, LED-pyörykätpä hyvinkin. Pimeässä ne eivät sentään kuitenkaan onneksi hohtaneet olisi tainnut nimittäin jäädä syömättä. Ehei, nimi tuli kuvaamisesta kun halusimme testata tavallisilla papupyöryköillä miten kasveille tarkoitettu kirkasvalo soveltuisi ilta-aikaan otettuihin ruokakuviin. Ei muuten ollut luxit ihan kohdallaan. Pokka petti lopullisesti nähdessämme otetut kuvat läppärin ruudulta, kun pyörykät rivissä säteilivät kelmeän sinistä hehkua. Hyviä ne kuvasta huolimatta silti onneksi olivat. 

Niin ja onhan noita muitakin, esim. korppiruoat (viittaus entisten asunnon osoitteeseen) ja tyhjätaskun kasviswokki (lompakon jäätyä toiseen laukkuun).


Nämä pyörykät eivät onneksi säteile mitään epäilyttävää, vaan ovat yksinkertaisen herkullista arkiruokaa. Siitä onkin itse asiassa taas hetki aikaa kun olemme viimeksi täällä kokkailleet minkäänmoisia pyöryköitä, vaikka erilaisia kasvispihvejä tulee tehtyä senkin edestä. Vaihdoimme tällä kertaa pavut linsseihin ja haimme vihreyttä lehtikaalista, joka sopikin joukkoon oivasti. Ohje on alunperin Maku-lehdestä pienin viilauksin, kun vihanneslaatikosta ei lehtiselleriä tuohon hätään löytynyt, mutta purjoa kylläkin. Ja valkosipuliahan täytyy olla kaikessa. ;) Näitä kelpaa popsia!


Lehtikaali-linssipyörykät

n. 100 g lehtikaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 10cm pätkä purjoa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
2 dl punaisia linssejä
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl cheddar-juustoa
1 tl chilimaustetta
1 rkl oreganoa
Suolaa & mustapippuria
Öljyä paistamiseen

Lehtipersiljaa tarjoiluun



1. Huuhdo kaali, poista lehtiruodit ja silppua lehdet hyvin pieneksi silpuksi. Leikkaa samalla myös kuorittu sipuli ja valkosipuli sekä purjo pieneksi silpuksi.
2. Kuullota kaalia, sipulia ja purjoa tilkassa öljyä n. 10 min. Lisää loppuvaiheessa valkosipulit kuullottaen vielä hetki, ja anna seoksen hetken jäähtyä.
3, Sekoita kananmunat ja korppujauhot keskenään ja anna turvota hetki. Lisää sitten kaikki loput ainekset seokseen, mausta suolalla ja pippurilla ja työstä käsin tasaiseksi. Muotoile taikinasta nyt pyöryköitä leivinpaperille pellille.
4. Kypsennä 190 asteisessa uunissa n. 20 min. Koristele vielä lopuksi lehtipersijan varsilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...