Näistä ovat aurinkoiset aamut tehty! Banaaniletut ovat kyllä mitä mainioin makeanhimon taltuttaja - ne syntyvät käden kääntessä aamiaispöytään ja niitä voi popsia koko pinon hyvällä omallatunnolla.
Tähän taikinaan muuten sitten sopivat erinomaisesti ne hedelmäkorin pohjalle jääneet, päivä päivältä tummemmat ja leopardia muistuttavammat banaanit, eli ohje on samalla myös panostuksemme hävikkiviikolle.
- harmaiden aamujen pelastaja
1 iso banaani
2 kananmunaa
Kookosöljyä tai rypsiöljyä paistamiseen
+ Mustikoita, kookoshiutaleita ja vaahterasiirappia tarjoiluun
Halutessasi voit lisätä joukkoon myös vanilja-aromia tai esimerkiksi kanelia antamaan lisämakua.
Myös pellavansiemenrouhetta voi lisätä taikinan sekaan ennen paistamista.
Vinkki: Supersäväyksen letuile antaa tuoreet mustikat! Jos et halua violetteja lettuja, lisää mustikat vasta vatkaamisen jälkeen juuri ennen paistamista.
1. Muussaa banaani ja sekoita kananmunan kanssa tasaisen kuohkeaksi taikinaseokseksi sauvasekoittimella. Superkuohkeita lettuja saat vatkaamalla ensin valkuaiset erikseen omassa astiassaan.
2. Kuumenna öljyä pannussa ja paista taikinasta pieniä paksuhkoja lettuja. Ole tarkkana lettujen kääntämisen kanssa, banaanin sokeri kärventyy herkästi.
3. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja tarjoile mustikoiden ja vaahterasiirapin kera :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti