maanantai 8. kesäkuuta 2015

Fetatäytteiset paprikat - klassikon uudet kuviot

Pin ThisEmail This

Paprikoiden sesonki on taas onneksi pian alkamaisillaan (saa tuulettaa!). Loppukevät on vuodesta toiseen siinä mielessä ikävää aikaa, että paprikoiden kilohinta nousee tasaisesti kohti kaksinumeroisia lukuja, ja lievinä paprikariippuvaisina hyllyjen ohi käveleminen on aina yhtä tuskaista. Tällä viikolla ruokakaupassa vieraillessamme huomasimme onneksi odotuksemme vihdoin päättyneen, ja nappasimme saman tien melkein kilon edestä kauan kaivattua kasvistoveriamme mukaan. Reseptivarastoamme voi siis taas alkaa tyhjentää sinne kertyneistä paprikareseptejä - maltamme tuskin odottaa, että pääsemme tekemään esimerkiksi paprikahummusta, matbuchaa tai täyteläistä paprikakeittoa! Ensiksi oli syytä lähteä kuitenkin liikkeelle jostain perinteisemmästä ja yksinkertaisemmasta. 

Täytetyt paprikat ovat kotikeittiön ehdoton klassikko. Kuten olemme yhdessä joskus todenneet, ei meillä perinteisiä kotiruokia kovin usein valmistu, ja viimeisestä makaronilaatikkokerrastakin on huomaamatta vierähtänyt jo aikaa. Paprikapussia kanniskellessamme muistui mieleen, ettemme varsinaisesti ole täytettyjä paprikoitakaan tehneet aikoihin, ja ajatuksen innoittamina ryhdyimme kehittämään omaa versiotamme tuosta kotiruokahitistä. Keittiöllemme tyypilliseen tapaan se syntyi kasvisversiona maukkaisiin ja terveellisiin raaka-aineisiin tukeutuen.  

Tiivisti vielä itse ohjeesta: Jätimme paprikoista perinteisen riisin pois, ja toimme vuorostaan maissin mukaan kuvioihin. Tämä oli kannattava veto, sillä paahtuneiden paprikoiden ja maissin sekä fetan muodostama makean ja suolaisen yhdistelmä toimii! Eikä riisiäkään, joka usein jää helposti mauttomaksi, tullut ikävä. Ja niin mukavan helppoja ja täyttäviä pitkän päivän jälkeen nämä olivat, että näitä kyllä tehdään uudestaan! 



Fetatäytteiset paprikat

4 punaista paprikaa

2 dl soijarouhetta
4 dl kasvislientä
1 maissintähkä keitettynä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
100g fetajuustoa
n. 1 rkl oreganoa
n. 1 tl paprikajauhetta
Rouhittua pippuria 
Suolaa tarvittaessa

(Paahdettuja auringonkukansiemeniä)


1. Laita soijarouhe kiehuvaan kasvisliemeen ja anna kiehua kunnes neste on täysin imeytynyt. Laita uuni samalla lämpenemään 180 asteeseen.
2. Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi ja riivi keitetty maissi. Paista sipulia ja maissinjyviä tilkassa oliiviöljyä noin 5 min, lisää sitten valkosipuli ja paista vielä hetki. 
3. Kaada pannulle soijarouhe ja paista hetki. Mausta oreganolla, paprikalla, pippurilla ja tarvittaessa pienellä ripauksella suolaa (muista, että kasvisliemi ja feta itsessään tuovat jo suolaisuutta). Ota pannu pois levyltä ja murenna joukkoon 3/4 fetasta (ja halutessasi auringonkukansiemenet). Tarkista maku.
4. Leikkaa paprikoista "hattu" pois noin 2 cm varren alapuolelta. Poista varovasti siemenkota ylä- ja alaosasta siten, että "hattu" pysyy ehjänä.
5. Täytä paprikan alaosat soijarouheseoksella ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita vielä kuhunkin paprikaan sopivat yläosat päälle. Paista uunissa vajaa 30 minuuttia, kunnes paprikat alkavat olla paahteisia. Anna jäähtyä vielä hetki, ja murustele sitten loppu feta paprikoiden päälle. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...