tiistai 9. helmikuuta 2016

Raikas appelsiinituorepuuro sesongin ytimestä

Pin ThisEmail This
Nyt kun toinen toistaan makeampia ja parempia appelsiineja ovat hyllyt pullollaan, on paras hetki   surauttaa pari sellaista myös tuorepuuroon. Energinen aamupalavieras herättää raikkaudellaan uuteen aamuun uneliaammankin. 


Muutama viikko takaperin kerroimme avokadomaniastamme, mutta on meihin näin lopputalvesta iskenyt myös varsinainen appelsiinimania. Onhan niitä ostettu toki aiemminkin, mutta nyt kun sesonkiaikaan ovat kauppojen laarit appelsiineja pullollaan ja hintakin puoli-ilmainen, on tilanne lähtenyt totaalisesti lapasesta ja noita oransseja ilopillereitä on kannettu kotiin kilotolkulla! Hyvillähän mielillähän noita terveyspommeja toki napostelee, appelsiinit kun ovat täynnä vitamiineja (varsinkin c:tä) sekä kuituja ja flavonoideja.

Kiitos Satokausikalenterin kätevän taannoisen tietoiskun, opimme myös miten valita koriin appelsiineista parhaat ja makeimmat. Appelsiininkuoressa siis: valitse mahdollisiman pieniä ja painavia, mutta älä pehmeitä! Värillä sen sijaan ei yllättäen olekaan niin väliä, vaikka täälläkin elettiin ennen siinä uskossa, että oransseimmat olisivat tietysti myös parhaita ja vihertävissä olisi jotain hämärää. 


Mutta yleisestä appelsiinifiilistelystä itse reseptiin. Hedelmäkorimme innoittamana meistä viehättävämpi osapuoli ryhtyi kokeilemaan voisiko appelsiineja sujauttaa myös ikisuosikkiimme puuroon, ja aluevaltauksen tuloksena syntyikin puolivahingossa tämä mahtava aamiaisherkku. Seuraavana aamuna saikin kulhosta lusikoida yhtä parhaista ja piristävimmistä puuroista hetkeen! Ja meillähän tosiaan puuroa kuluu paljon!

Itse valmistukseen ei sen suurempia taikatemppuja kuitenkaan vaadita. Jos tätä valmistaa näin sesongin keskellä, ei ylimääräiselle makeutukselle ole laisinkaan tarvetta, sillä appelsiinit itsessään ovat tällä hetkellä niin makeita, että oksat pois. Mikäli matkaan on kuitenkin tarttunut vähän happamammat yksilöt, voi puuron pinnalle lorauttaa aina vähän appelsiinien hyvää ystävää, hunajaa.

Raikas appelsiini-tuorepuuro 

2 appelsiinia hedelmälihoineen päivineen + hieman kuoriraastetta
3 dl kaurahiutaleita
3 dl maustamatonta jogurttia
n. 2 tl kanelia
Pekaanipähkinöitä rouhittuna

(Halutessa pinnalle hunajaa)


1. Jos haluat tuorepuuron aamiaiseksi, valmista puuro illalla. Kuori appelsiinit, laita blenderiin ja surauta sitten ne tasaiseksi.
2. Sekoita suuressa kulhossa appelsiiniseos, kuoriraaste, kaurahiutaleet, jogurtti ja kaneli. Voit myös laittaa osan rouhituista pekaanipähkinöistä jo tässä vaiheessa puuron joukkoon. Laita lopuksi kulho jääkaappiin yöksi tekeytymään.
3. Tarjoile aamupalaksi pähkinärouheen, hedelmäviipaleiden ja halutessasi hunajan kera. :)

4 kommenttia:

  1. Ai kun ihana ohje, meneepä testiin. Tästä tulee niin kevätfiilis! Itse hurahdin tuorepuuroihin vasta hiljattain, mantelimaitoa olen nesteenä käyttänyt, pitääpä kokeilla jogurttiakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, appelsiinit toimikoot kevätaurinkona toistaiseksi! :) Tuorepuurot ovat parhautta! Mekin käytämme usein mantelimaitoa nesteenä, mutta jogurtti tuo mukaanaan rakenteeseen mukavaa kuohkeutta ja raikkautta, joten suositellaan kokeilemaan!:)

      Poista
  2. Tuorepuuro starttaa aamun ihanasti ja appelsiinit piristävät mukavasti ainakin ajatuksen tasolla. Meillä lapset syövät muuten tuorepuuroa lähes päivittäin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, mikä ihana fiilis herätä aamulla ja muistaa, että jääkaapissa odottaa herkullinen tuorepuuro! NAM! Ei ihme, että lapsillekin maistuu! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...