perjantai 24. lokakuuta 2014

Pähkinäinen mustikkatuorepuuro

Pin ThisEmail This
Tuorepuuro tuo raikasta vaihtelua arkeen! Se sopii yhtä hyvin lauantai-aamun hitaasti nautittavaan brunssiin kuin maanantaiaamun kiireeseenkin. Mikä parasta, aina voi tehdä hieman erilaisen version kuin edelliskerralla. Tämä meidän tuorepuuroversiomme sopii ehkä paremmin siihen lauantaiaamun nautiskeluun, ainakin sen nauttiminen syksyisenä, rauhallisena ja vapaana viikonloppuaamuna tuoreen sanomalehden kera oli nautintoa parhaimmillan.

Jääkaapista sattui löytymään vegaaninen mantelimaito, mikä itseasiassa sopikin tuorepuuroon paremmin kuin hyvin, koska se toi siihen makeutta ja pehmeyttä verrattuna siihen, että olisi käytänyt tavallista maitoa. Täytyy muistaa jatkossakin pitää huolta että jääkaappi tarjoaa iloisia löytöjä sisuksistaan.

Suosittelemmekin siis tarttumaan illalla toimeen, niin aamulla iloinen yllätys odottaa jääkaapin hyllyllä. Pekaanipähkinänkuoressa siis, tässäpä lautasellinen herkullisuutta, terveellisyyttä ja kauneutta - ainiin, ja taisi tuorepuuron teko kai nykyään olla trendikästäkin... ;)



Pähkinäinen mustikkatuorepuuro

Kahdelle

2 dl luomukaurahiutaleita
2 dl mantelimaitoa (myös esim. kauramaito käy)
2 dl maustamatonta jogurttia
n. 2 dl mustikoita
2 rkl pellavansiemenrouhetta
Kourallinen pilkottuja pekaaninpähkinöitä
Veitsenkärjellinen vaniljatangon sisusta
Maun mukaan juoksevaa agavesiirappia/hunajaa

Koristeluun mustikoita, pähkinöitä, auringonkukansiemeniä sekä pellavansiemenrouhetta



1. Sekoita ainekset yhteen isossa kipossa, ja anna tekeytyä jääkapissa yön yli.
2. Koristele annos mielesilläsi herkuilla (suosittelen kuitenkin vähintään mustikoita!) ja nauti kiireettömästä aamusta herkkupuuron kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...