torstai 6. marraskuuta 2014

Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino

Pin ThisEmail This
Tämän herkullisen italialaisen klassikon salaisuus piilee laadukkaissa raaka-aineissa. Ainesten vähäinen määrä ja yksinkertaisuus voimakkaaseen makuun nähden on suorastaan hämmästyttävä. Jos annoksen saisi eteensä ja söisi sen silmät sidottuna, ei takuulla arvaisi että maku pastaan syntyy käytännössä vain valkosipulin, chilin ja oliiviöljyn pyhästä kolminaisuudesta, kuten nimi italialaisittainkin jo kertoo. Resepti oli muuten kokonaan uusi tuttavuus blogimme harteikkaammalle osapuolelle, ja kuten yllä kuvattua, alun ennakkoluulot ainesten suppeudesta kumoutuivat täälläkin ensisuupalan myötä ja vaihtuivat suoranaiseen ylistykseen.

Itse ainesten määrä ei ole kiveen hakattu, mutta suosittelemme silti käyttämään valkosipulia rohkealla kädellä - se on tässä vain niiin hyvää! Myöskään oliiviöljyn suhteen ei missään nimessä kannata kursailla etenkään valkosipuleiden kuullottamisvaiheessa. Paistinpannun ääressä onkin siis oltava tarkkana kuin porkkana etteivät valkosipulit vahingossakaan pääse ruskistumaan ja muutu kitkeriksi! Chilin osalta hyvä perussääntö on puolikas palko per syöjä, mutta tätäkin voi säädellä oman sietokyvyn mukaan. Niin, ja oikeaoppisen pastavedenhän tuli siis maistua Välimereltä. ;)

PS. Muista kuitenkin tehdä ruoka kerralla koko seurueelle, ettet ole ainoa jonka hengityksestä erottuu lopun iltaa yhden jos toisenkin valkosipulin nauttiminen...      


Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino

6 valkosipulinkynttä
1 tuore punainen chili
Laadukasta oliiviöljyä
Luomuparmesania raastettuna
n. 1/3 tl suolaa (lisäksi suolaa pastan keitinveteen)
Kourallinen tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa pieneksi silputtuna
n. 150 g spaghettia tai muuta laadukasta nauhapastaa


1. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili mahdollisimman pieneksi.
2. Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä. 
3. Lämmitä paistinpannulla oliiviöljyä ja kuullota valkosipulia ja chiliä siinä kunnes valkosipulit saavat kauniin kullanruskean pinnan, noin 1-2 min. Lisää joukkoon myös suola. ÄLÄ anna valkosipulin ruskistua!
4. Kaada kypsä pasta paistinpannulle mausteöljyn joukkoon, ja sekoita hyvin jotta pasta saa makua kauttaaltaan. Kaada tarvittaessa joukkoon lisää oliiviöljyä, ettei pasta jää kuivaksi.
5. Raasta sekaan parmesaania ja lisää joukkoon myös yrttisilppu, ja sekoita vielä kerran.
6. Tarjoile sellaisenaan tai basilikan ja parmesanraasteen kera :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...