perjantai 12. kesäkuuta 2015

Se on täällä: Taste of Helsinki 2015

Pin ThisEmail This

Siinä se sitten meni, nimittäin Taste of Helsinki -neitsyys. Jo neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma polkaistiin käyntiin tänään torstaina Kansalaistorilla Helsingin ytimessä ja se jatkuu aina sunnuntaihin asti. Toisin kuin kuuleman mukaan viime vuonna, tällä kertaa sääkin suosi ainakin avajaispäivänä, ja kauniista annoksista sai nauttia helottavan auringon paisteessa. 


Pääsimme etuoikeutettuna osallistumaan kutsuvieraille tarkoitettuun avajaistapahtumaan, josta suuri kiitos kuuluu tapahtuman intoa puhkuville järjestäjille Barry ja Mira MacNamaralle. Puheiden ja alkumaljojen jälkeen oli aika siirtyä itseä asiaan ja valloittaa Helsingin maut.  

Makuvalloittajat vauhdissa! :)

Illan aikana maistoimme lähemmäs toistakymmentä annosta ja silti monia jäi vielä maistamatta. Makumatkamme aloitimme Pastorin Casa Ceviche alkupalasta, joka sisälsi tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea ja chilillä maustettua "tiikerinmaitoa" (leche de tigre). Toiseksi alkupalaksi valikoitui tiukan harkinnan jälkeen Brödin Sipuli, joka nimensä mukaisesti sisälsi sipulia eri tavalla valmistutettuna sekä leipää ja vuohenjuustomoussea. Näistä etenkin ensimmäinen oli raikkaudessaan nappivalinta ja toisessakin karamellisoitu sipuli ja makea sipuliliemi veivät kielen mennessään, mutta sipulia olisi suhteessa juustoon voinut olla vähän enemmänkin. 

Pastorin Casa Ceviche
Brödin Sipuli-annos

Tässä vaiheessa suuntasimme kokkimaaottelua seuraamaan makuteatteritelttaan, josta herkulliset tuoksut levisivät kisakeittiöstä pitkälle teltan ulkopuolelle. Kisan alkupalaosuus meni tällä kertaa Suomen joukkueelle, mutta huomiselle jäi vielä kaksi ateriaa miteltäväksi. Vei voiton kumpi hyvänsä, ei annoksien kauneutta ainakaan käynyt moittiminen.

Sitten olikin aika siirtyä pääruokien pariin. Ensimmäiseksi valinnaksi päädyimme Ragun kala-annokseen, siis Hiillostettuun miekkakalaan, sardelliaiolin ja paahdetun pecorinon kera. Ajatus oli selvästi muutamalla muullakin mielessä ja illan ylivoimaisesti pisin jono löytyikin juuri Ragun telttaravintolan edestä. Eikä syyttä, nyt maistamamme annos, sekä jo aiemmin keväällä järjestetyssä Taste of Helsinki ennakkotilaisuudessa tarjoiltu jälkiruoka, Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä, olivat jononsa ansainneet! Harmi vain, että ettemme ehtineet maistaa samaisen kojun houkuttelevan kuuloista Breads&Spreads-leipäannosta, joka oli päässyt jo loppumaan.

Tätä kannatti jonottaa: Ragun miekkakalaa lisukkeineen

Illan silti ehkä maultaan paras pääruoka (joskin myös pienin), löytyi Matti Jämsen Pop-up -ravintolasta, Grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia, joka tosin hieman valitettavasti lukeutui illan harvoihin kasvisannoksiin. Voimakas juusto pelasi mainiosti yhteen marinoidun punasipulin ja grillissä makeutuneen purjon kanssa. Kauaksi ei jäänyt myöskään Pastorin Pulpo al Olivo hartaasti kypsytettyine mustekalan lonkeroineen. Oliiviöljy ja misomajoneesi oli pakko kaapia viimeistä pisaraa myöten.

Grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia Matti Jämsenin tapaan
Tällä välin teltassa oli Henri Alén päässyt vauhtiin pippuripihvien ja sommelierin kanssa, Moni ruokamyytti tuli murrettua paistamisen ja liekittämisen ohessa, ja tekniikkavinkkejä tarttui kotiinkin asti. Vaikka olemme vahvasti painottuneita kasvisruokaan, oli meidän pakko myöntää, että kyllä Henkka osaa pippuripihvin punaviinikastikkeessa valmistaa oivallisesti.   

Liekit lentää!

Auringon jo painuessa talojen taa, oli tilaa vielä muutamalle jälkiruoalle. Valinta ei taaskaan ollut helppo, mutta teimme lopulta maukkaat ratkaisut. Ensiksi suuntasimme Sinneen, jossa matkaan tarttui Porvoo-HKI, eli tuulihattu valkosuklaamoussella, jonka kruunasi suussasulava vadelmasorbetti. Illan viimeisen annoksen kunnian sai Matti Jämsenin jälkiruoka Mansikkamaitoa Matin ja Maijan tapaan, joka oli varmaankin esteettisin esillepano ja yksinkertaisuudessan juuri mitä odottaa toivoi. Se myös sinetöi Matti Jämsenin ravintolan päivän henkilökohtaisena suosikkinamme. 

Sinnen värikäs sorbetti

Illan kaunein à la Matti ja Maija
Näin hyvää oli!

Kaiken kiiren keskellä Taste of Helsinki tarjosi upean pakomatkan makujen maailmaan ja mahdollisti kurkistuksen huippuravintoloiden tarjontaan, joista ei opiskelijana muuten kovin usein pääse nauttimaan. Mikäli siis liikut pääkaupunkiseudulla tulevana viikonloppuna, emme voi kuin lämpimästi suositella piipahtamista Helsingin makufestivaalissa!   


Yhteistyössä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...