Kun kesällä alkaa mökillä uudet perunat ja kesäkeitto tympiä, on viimeistään syytä vaihtaa kurssi johonkin aivan toiseen. Mökkiolosuhteet saattavat tosin aiheuttaa lieviä haasteita ruoanlaitossa, mutta onneksi tämä ruoka syntyy tarvittaessa vaikka trangialla. On toki myönnettävä, että tarvittavien mausteiden kirjo saattaa toisinaan rajoittaa aavistuksen, mutta onneksi mausteita on mahdollista ottaa mukaan ja ne säilyvät kauan. Ruoka on myös helppo tehdä iltasella kotioloissa useammallekkin syöjälle.
Intialainen banaani-linssipata
valmistusaika n. 45min
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 valkosipulinkynttä
1 peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
1 keskikokoinen omena
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl korianteria
1 tl garam masalaa
½ tl (mango) currya
4 dl kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
2 dl vihreitä kuivia linssejä
1 keskikokoinen banaani
suolaa ja pippuria
Tuoretta korianteria
2 dl kookosmaitoa
2 dl vihreitä kuivia linssejä
1 keskikokoinen banaani
suolaa ja pippuria
Tuoretta korianteria
1. Hienonna sipulit ja kuullota ne hyvin ja hiljalleen raastetun inkiväärin kanssa pehmeäksi tilkassa öljyä.
2. Lisää pannulle myös pieneksi kuutioitu omena, ja anna pehmetä hetki.
2. Lisää pannulle myös pieneksi kuutioitu omena, ja anna pehmetä hetki.
3. Lisää joukkoon linssit, ja paahda niitä 1-2 minuuttia ennen kasvisliemen sekä kookosmaidon lisäämistä. Anna porista hiljalleen noin 15 min.
4. Lisää mausteet ja suola, ja hauduta vielä toiset 15 min, tai kunnes linssit ovat pehmenneet. Tarvittaessa vähennä nesteen määrää hauduttamalla ilman kantta.
5. Viipaloi banaani ja lisää kastikkeen joukkoon kera reilun kourallisen silputtua tuoretta korianteria.
6. Tarjoile esimerkiksi tuoreiden kasvisten ja basmatiriisin tai naanin kera :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti