tiistai 26. elokuuta 2014

Vuohenjuustoinen kevätpasta gone summer

Pin ThisEmail This
Tästä ohjeesta tuntuu löytyvän vain hyviä puolia - sen valmistaminen sujuu nopeasti ja vaivatta, raaka-aineet ovat laadukkaita mutta edullisia, ja ruoka itsessään on todella freshiä ja maukasta.  

Tämän reseptin inspiraation lähteenä on toiminut ilmiömäinen sarajevolainen kasvisravintoloitsija (joka muuten näyttää aivan Ricky Gervaisilta), jonka antimiin kävimme tutustumassa viime kesän Balkanin matkalla. Kasvisruokahan ei paikallisessa ruokakulttuurissa kuitenkaan ole ihan se kaikkein tunnetuin ominaispiirre, ja paikoin sitä sai hakemalla hakea ellei halunnut tyytyä pinaattitäytteiseen burekiin, eli siis perinteiseen rasvaiseen piirakkaan. Kunnes törmäsimme ravintola Karuzoon. Ricky Gervaisin kaksoisolennon sapuskat tekivät niin suuren vaikutuksen, että päädyimme lopulta investoimaan kokin julkaisemaan keittokirjaan, josta idea tämänkertaiseen kasvispastaan on siis napattu.

Alkuperäisessä ohjeessa ainekset olivat valittu kevätsesongin vihannesten mukaan, joten muuntelimme reseptiä kesän kasvistarjontaan sopivaksi ja lisäsimme pannulle muun muassa reidulla kädellä kesäkurpitsaa ja paprikaa. Ja tietysti paljon yrttejä! :)




Vuohenjuustoinen kevätpasta gone summer

Kahdelle

5 valkosipulinkynttä    
½ iso kesäkurpitsa
½ punainen paprika
2 suurta herkkusientä
n. 10 miniluumutomaattia halkaistuna kolmeen osaan
7-10 oliivia
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl vettä (tai tomaattimehua)
100g vuohenmaitojuustoa (mieluiten Chevreä)
n. 2 rkl kuivattuna oreganoa 
n. 2 rkl kuivattua tai tuoretta basilikaa
½ ruukku rucolaa
Mustapippuria
Suolaa

+ 2 annosta täysjyväkuviopastaa


1. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet pieniksi hipuiksi. Viipaloi valmiiksi myös herkkusienet, paprika ja kesäkurpitsa reilunkokoisiksi palasiksi sekä halkaise kirsikkatomaatit kolmeen osaan.
2. Lämmitä suolattu pastavesi kiehuvaksi ja keitä pasta al denteksi. 
3. Tällä välin kuumenna wokkipannussa tilkka öljyä ja lisää siihen valkosipulit ja kesäkurpitsat. Freesaa hetki, ja lado joukkoon pilkottu paprika, sienet, tomaatit sekä oliivit. Pannun on hyvä melko kuuma, jotta paistoaika lyhenee ja kasvisten raikkaus säilyy.
4. Mausta reilulla kädellä kuivatuilla yrteillä ja rouhi sekaan mustapippuria. Lisää myös pieni ripaus suolaa.
5. Kun pasta on kypsä, kaada se hyvin valutettuna kasvisten joukkoon. Siirrä wokkipannu pois levyltä,  ja sekoita reilut kaksi ruokalusikallista tomaattipyrettä ja saman verran vettä pastan joukkoon. Lisää myös iso puntti rucolaa ruoan sekaan.
6. Viimeistele murentamalla vuohenmaitojuusto palasina pastan joukkoon. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä ja tarjoile! :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...