Monen ei varmaan tule ajateltua, että aidon täyteläisen risoton saa aivan yhtä hyvin pyöräytettyä myös linsseistä! Tämän version etuna on etenkin sen keveys ja ravintosisältö kun riisi korvataan proteiinirikkailla linsseillä, jotka lisäksi sisältävät runsaasti kuituja ja antioksidantteja.
Tämä alunperin Sorted foodin käsialaa oleva maukas ruoka syntyy erittäin ripeästi ja suuri osa aineksista todennäköisesti löytyy jo kaapin hyllyltä, mikä nopeuttaa ruoanlaittoa entisestään. Tuore timjami ja sitruuna antavat mukavasti ryhtiä ja raikkautta, ja autenttisen maun vuorostaan takaavat viini ja parmesani.
Yrttinen linssirisotto
2 suurta annosta
300g eli 3 3/4 dl kuivia punaisia linssejä
3 shalottisipulia
3 valkosipulinkynttä
Pieni kourallinen tuoreen timjamin lehtiä
3 laakerinlehteä
Tilkka oliiviöljyä paistoon
n. 5dl kasvislientä
1 lasillinen (kuivaa) valkoviiniä
n. ½ dl parmesania raastettuna / ½ kimpale mozzarellaa raastettuna *
1 rkl sitruunamehua
Pieni loraus kevytmaitoa
Vastarouhittua mustapippuria
n. 1/3 tl suolaa (vähennä jos käytät parmesania!)
+ Rucolaa ja parmesania tarjoiluun
1. Pilko salottisipulit sekä valkosipulit pieneksi ja nypi timjamin lehdet valmiiksi.
2. Kuumenna kasarissa tilkka oliiviöljyä ja kuullota sipuleita yhdessä timjamin ja laakerinlehtien kanssa noin viisi minuuttia.
3. Lisää kasariin linssit, valkoviini ja puolet kasvisliemestä. Kiehauta ja lisää lientä vähitellen aina kun edellinen neste on imeytynyt, kunnes linssit ovat kypsiä, eli noin 15 min.
4. Lisää joukkoon vielä sitruunamehu, raastettu juusto ja kevytmaito. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
5. Tarjoile runsaan rucolan ja parmesanin kera :)
*) Jos risottoon haluaa pyöreämmän ja miedomman juuston maun, kannattaa korvata ainakin osa parmesanista laadukkaalla mozzarellalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti