torstai 4. syyskuuta 2014

Paahdettu porkkanakeitto kookosmaidosta

Pin ThisEmail This
Tätä soppaa voisi kyllä valmistaa jo pelkästään sen upean värin vuoksi! Sen lisäksi että  keitto toimii mitä mainioimpana synkkenevien syysiltojen piristysruiskeena, on se vielä ihan mielettömän hyvää! 

Tämän maukkaan mutta yksinkertaisen sosekeiton idea on alunperin saatu Chocochilin Elinan blogista, joka on ihania kasvisohjeita pullollaan. Alkuperäiseen reseptiin olemme heittäneet oman pienen lisäsäväyksemme chilin, valkosipulin, sitruunaruohon ja tuoreen korianterin muodossa, jotka antavat mukavasti potkua ja ryhtiä kookosmaidon tuomalle täyteläisyydelle. Keittoa voi myös helposti muunnella omien mieltymysten ja jääkapin sisällön mukaan - esimerkiksi porkkanoiden tilalla toimisi takuulla aivan yhtä hyvin bataatti tai kurpitsa.

Mutta pitemmittä puheitta katseet kohti keittiötä ja kuorimaveitset kouraan! :)



Paahdettu porkkanakeitto kookosmaidosta

n. 500g porkkanoita (joukkoon voi myös sujauttaa muita juureksia, esim. bataattia ja palsternakkaa)
2 valkosipulinkynttä
Rypsiöljyä

2 dl kookosmaitoa
1½ dl punaisia linssejä (+ 3 dl kasvislientä keittämiseen)
Vettä halutun koostumuksen mukaan 
1 chili tai hyppysellinen chilihiutaleita
½ limen mehu 
(1 tl kuivattua sitruunaruohoa)
Rouhittua mustapippuria & suolaa

Kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna


1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja pilko juurekset pieniksi lohkoiksi, ja kieritä niitä pienessä tilkassa öljyä. Lado palaset uunipellille ja ripottele päälle hiven suolaa. Laita pellille myös kuoritut ja halkaistut valkosipulinkynnet, ja aseta koko komeus uuniin paahtumaan kunnes porkkanat pehmenevät ja saavat pintaan tummaa väriä. 
2. Keitä tällä välin linssit pehmeiksi kasvisliemessä suuressa kattilassa.
3. Kun porkkanat ovat valmiit, laita ne linssikattilaan yhdessä kookosmaidon kanssa ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää sitten lämmintä vettä kattilaan kunnes koostumus on sopiva.
4. Mausta lopuksi chilillä, suolalla ja pippurilla (ja halutessasi myös sitruunaruoholla), purista joukkoon puolikkaan limen mehu ja saksi joukkoon myös nippu tuoretta korianteria juuri ennen tarjoilua.
5. Anna jäähtyä hetki, ja tarjoile esim. tuoreiden sämpylöiden kera :)

Vinkki: Voit halutessasi paahtaa keiton päälle kurpitsansiemeniä tarjoilua varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...