lauantai 23. elokuuta 2014

Kuskus-halloumisalaatti

Pin ThisEmail This
Jos meidän keittiössä jaeltaisiin arvonimiä, kuskus-halloumisalaatille olisi takuulla myönnetty kiireisen arki-illan pelastaja-titteli. Monet kerrat on kampukselta kipitetty vatsa kuristen kaupan kautta tätä tekemään, ja tullaan kyllä takuulla monesti vielä jatkossakin. Ja miksipäs ei - helppoa, nopeaa ja herkullista - what's not to love?

Kuskussalaatti nälkäisen opiskelijan opintiellä pitää.


Kuskus-halloumisalaatti

2 dl Täysjyväkuskusta
2 dl Kasvislientä
3 - 4 Aurinkokuivattua tomaattia + pieni loraus niiden öljyä
n. 2 rkl Sitruunamehua
Tuoretta tai kuivattua minttua
Mustapippuria myllystä

½ Pakettia halloumijuustoa tai grillijuustoa
1 Punasipuli
½ Punainen paprika
Kourallinen paahdettuja pähkinöitä
Reilusti rukolaa tai pussillinen tuoretta baby-pinaattia
Kurpitsansiemeniä


1. Keitä kuskus ohjeen mukaan kasvisliemessä. 
2. Mausta keitetty kuskus sitruunamehulla ja tilkalla aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja rouhi sekaan mustapippuria. Lisää joukkoon myös pieniksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja pieneksi nypityt mintunlehdet tai vaihtoehtoisesti kuivattu minttu. Tarkista maku.
3. Kuumenna kasari tai paistinpannu, ja paahda siinä pähkinät. 
4. Viipaloi tällä välin punasipuli suikaleiksi ja paloittele juusto. Paista juustoa ja sipuleita pannulla kunnes ne saavat kauniin värin.   
5. Pese pinaatinlehdet ja/tai rukola ja nypi pienemmiksi paloiksi ja aseta salaattikulhoon. Paloittele joukkoon myös paprika ja sekoita joukkoon kuskus, pähkinät, juusto ja sipulit. Ripottele lopuksi pinnalle vielä kourallinen kurpitsansiemeniä ja sekoita.
6. Koristele koko komeus tuoreilla yriteillä ja tarjoile :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...