sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Rahkaisa granaattiomenatuorepuuro

Pin ThisEmail This
Sesongin näkökulmasta tämä granaattiomenaresepti tulee vähän jälkijunassa, mutta emme malttaneet pimittää ohjetta ensi vuoteen asti.  Kuten olemme aiemminkin kertoneet, olemme kovia puuroihmisiä, ja tämä lautasellinen kuitua löytyy pöydästämme käytännössä jokaisena arkiaamuna. Siispä pieni tuunaus on aina paikallaan, jottei aamuinen kohtaaminen pääse pitkän päälle käymään ikävystyttäväksi.  

Idea tähän puuroon lähti alunperin kaappiin eksyneestä granaattiomenan puolikkaasta ja tuosta tuunaushalusta. Teimme ensialkuun puuron "perinteiseen" tapaan liedellä pitkälti samoilla aineksilla, mutta pian saimme idean jalostaa reseptin tuorepuuroksi, joka osoittautuikin itse asiassa vielä maistuvammaksi. Teki puuron kuitenkin kumpaan tyyliin tahansa, on makunystyröiden tyytyväisyys taattu.

Lopullinen versio on erinäisten kokeilujen tulos; puuron joukossa kävi milloin vaniljajogurttia, milloin raastettua omenaa ja banaanikin pääsi mukaan vasta loppumetreillä. Puuron sydän, granaattiomena tuo makuun makeankirpeän piristysruiskeen, jota se toisinaan kipeästi kaipaa, ja rahka se vasta onkin mainio löytö puuron joukkoon. Se tuo siihen terveellisellä tavalla täyteläisen koostumuksen, ja pitää nälän loitolla pitkälle päivään

Tarkemmin ajatellen saattaa graanaattiomenatuorepuuro alkuperäiseen tarpeeseensa nähden olla jopa aavistuksen liian ei-arkinen, ja sen paikka voisi yhtä hyvin olla viikonlopun brunssipöydässä. Eli ei siis auta kuin palata takaisin lähtöpisteeseen arkipuuroa tuunaamaan... :)


Rahkaisa granaattiomenatuorepuuro

Puolikkaan granaattiomenan siemenet
2 dl kaurahiutaleita
½ dl kauraleseitä
2 ½ dl mantelimaitoa (kauramaitokin käy hyvin)
2 dl maustamatonta maitorahkaa
1/3 suurta banaania
Hyppysellinen pellavansiemenrouhetta
Kourallinen pähkinöitä (esim. pekaani-, cashew- ja saksanpähkinöitä)


1. Mittaa ja sekoita yhteen kaurahiutaleet ja -leseet, mantelimaito sekä rahka suuressa astiassa. 
2. Lisää joukkoon granaatiomenan siemenet sekä muussattu banaani ja litistä siemeniä esimerkiksi lusikan avulla astian reunoja vasten, jotta niistä irtoaa mehu. Puuromassan pitäisi muuttua nyt hieman punertavaksi. 
3. Sekoita lopuksi puuron joukkoon pellavansiemenrouhe sekä kourallinen murennettuja pähkinöitä ja aseta puuro jääkaappiin yön yli tekeytymään.  
4. Tarkista puuron maku ennen tarjoilua, ja lisää tarvittaessa lisää banaania tai muuta makeutusta, kuten vaikka hunajaa tai agavesiirappia. Viimeistele vielä tuorepuuroannokset granaattiomenan siemenillä sekä pähkinöillä, ja herkullinen aamiainen on valmis nautittavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...